Maandelijks archief: december 2011

Beeldig gevonden

Jaaaa, hij is binnen! Mijn exemplaar van Beeldig gevonden! Nog een paar uurtjes nuttige dingen doen en dan mag ik lekker bladeren, snuffelen aan de bladzijden en heel ver zoek raken in dit prachtige teken-, schrijf- en plakboek van Brunhilde Borms en illustrator, vormgeefster en held Julie Tavernier.

Op de website www.beeldiggevonden.be staat trouwens nog veel meer moois.

Beeldig Gevonden van Julie Tavernier

Een klus voor donkere avonden

Een tijdje geleden was ik voor ons kruidnotenboek op zoek naar jurken. Ik kwam terecht bij een kneuterig winkeltje in Arnhem: Fabulous Fifties. De eigenaresse koopt jurken in, maar maakt ze ook. Prachtige fifiesjurken, precies zoals jij ze wilt. Maar nóg mooier vond ik de spulletjes die ze verstopt had in de la onder de toonbank. Rare brillen, schattige speltjes en oorbellen en prachtige oude patronen.
             

Twee heb ik er meegenomen. Omdat de plaatjes zo mooi zijn (zelfs met koffievlek). Omdat ik de middelste jas zo vreselijk mooi vind. En, mdat ik al tijden zoek naar een patroon van het perfecte Marije-jurkje. Al is het niet-vinden ook een fantastisch excuus om onder het naaiwerk uit te komen. Nu maar hopen dat de jurkjes écht zo eenvoudig te maken zijn als hun naam beloofd. En de tijd maken om eindelijk weer eens achter mijn naaimachine te kruipen…