Prutsen met Pasen (1)

Paaslolly's van koekjes met vulling

Een verzameling  leuke paashapjes die je kunt maken met jonge kinderen. Tja, de opdracht voor de site van ZwijsenOuders leek simpel, maar jemig wat werd het een zoektocht. Alles leek saai, al duizend keer gedaan of veel te ingewikkeld of vergezocht. En dus ging ik zelf aan de slag met Krijn en Jelle. Met drie ‘gerechtjes’ als resultaat.

Paaslolly
Rond Pasen liggen er allerlei bijzondere koekjes in de winkel. In de vorm van kuikentjes bijvoorbeeld. Of paashazen. Van deze koekjes maak je heel eenvoudig een spectaculaire traktatie.

Nodig:
– Koekjes
– Lollystokjes (o.a. verkrijgbaar bij Pipoos)
– Chocoladeglazuur

of voor een frisse romige vulling:
– 50 gr roomkaas
– 30 gr roomboter
– 50 gr poedersuiker
– een klein beetje rasp van een sinaasappel of citroen

Maak eerst de vulling.
Chocolade
Maak de chocoladeglazuur zacht zoals op de verpakking staat aangegeven. Of smelt zelf een reep chocola (au bain marie) met een klein klontje roomboter.

Frisse roomvulling
Meng de roomkaas, roomboter, poedersuiker en rasp goed door elkaar.

Hoe?
Besmeer een Paaskoekje rijkelijk met de gekozen vulling. Druk hier voorzichtig een lollystokje in en druk er een tweede koekje op. Laat de lolly’s op een koele plek iets uitharden.

Geef een reactie