Prutsen met Pasen (3)

Versierde eieren koekjesVersierde eieren

Netjes een ei beschilderen is nog best lastig. Zeker voor jonge kinderen. Voor je het weet rolt hij uit je handen en is je kunstwerk mislukt. Deze platte eitjes maken het een stuk makkelijker!

Nodig (voor twee bakplaten vol koekjes):
– 90 gr zachte boter
– 100 gr suiker
– ½ tl vanille-extract
– 1 groot ei
– 200 gr bloem
– ½ tl bakpoeder
– ½ tl zout

Nodig voor het glazuur:
– 150 gram poedersuiker
– voedselkleurstof
– schrijfstiften (bakafdeling supermarkt)
– versiersels naar wens

Meng de boter en suiker tot een romige massa. Roer hier het ei en het vanille-extract goed doorheen. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Roer dan de droge ingrediënten door het botermengsel tot je een mooi deeg hebt. Is het te kleverig? Kneed er dan nog wat bloem doorheen.

Wikkel de deegbal in plasticfolie of een oude broodzak en leg hem tenminste een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Bestrooi het werkvlak en een deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot het ongeveer 0,5 cm dik is. Steek of snijd koekjes uit in de vorm van een paasei en leg ze op de bakplaat.

Bak de koekjes 8 tot 12 minuten, tot de randjes lichtbruin kleuren. Laat ze goed afkoelen (het liefst op een rooster).
Meng voor het glazuur de poedersuiker met een eetlepel warm water. Voeg net zoveel water toe tot je een dikke pasta hebt. Doe er dan een druppeltje kleurstof bij en roer goed.

Kleur de koekjes door er een beetje van het glazuur over te verdelen met een theelepeltje. Laat ze goed uitharden voor je samen verder gaat met versieren. Natuurlijk kun je dit deel ook overslaan en de koekjes direct versieren met de schrijfstiften en andere versiersels.

Geef een reactie